Gratis verzending boven 100 EUR30 dagen open aankoopVeiligde betalingen

Decanteren

Wat is decanteren?

Decanteren betekent in feite het decanteren van een vloeistof zodat het bezinksel niet volgt. Als het om wijn gaat, zijn er twee belangrijke redenen om dit te doen: ten eerste moet je bij goed gerijpte wijnen, vooral rode wijnen, het aanwezige bezinksel scheiden, en ten tweede bij jongere wijnen die eerder in contact moeten komen met zuurstof voor de tannines verschijnen. De meeste rode wijnen hebben baat bij beluchting, maar dan is het simpelweg openen van de kurk niet voldoende. De hals van de fles is te smal en er komt niet genoeg wijn in contact met de lucht. In deze categorie hebben we daarom gadgets verzameld die speciaal ontworpen zijn om het decanteren efficiënter te maken en de wijn direct uit de fles te beluchten. Wil je de wijn in een karaf plaatsen, dan vind je deze in het menu aan de linkerkant.
Inloggen
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.nl