Zuurdeeg van Scratch bevat precies hoe het klinkt - zuurdesem bakken vanuit het niets. Het boek bevat recepten en alle tips die je nodig hebt om je eigen zuurdesem te maken. Voor thuisbakkers is zuurdesem zowel een probeersel als een doel, maar nu is het gemakkelijk om te beginnen. Omdat zuurdesem bakken een levend proces is waarbij elk brood uniek is en er zoveel factoren meespelen, zijn er veel valkuilen die je moet vermijden. Het is veel meer dan gewoon een voedingsmiddel: zuurdesem is een wetenschap. Dus wie beter dan Dr James Morton, bakpionier en fermentatie fanaat, om de basis uit te leggen aan zowel de beginnende als de meer ervaren bakker? De goede dokter gidst de thuisbakker door alles van de basis, bloem en hydratatie, tot kneden, vormen, fermenteren, snijden en bakken, en legt uit hoe je de perfecte korst en voering krijgt. Met een onfeilbaar recept voor het perfecte brood, duidelijke stap-voor-stap instructies, tips om problemen op te lossen en uitleg over wat werkt en waarom, is Zuurdesem van Scratch een toegankelijk handboek waar bakkers in elk huishouden lang op hebben gewacht! De tekst is herzien en bijgewerkt ten opzichte van Super Sourdough van de eerder genoemde James Morton.
Gewicht: 0,3 kg
Afmetingen: 14,5 × 1,5 × 19 cm
Formaat: Flexband
Pagina's: 176
Taal: Engels
ISBN: 9781787136953
Taal: Engels