Over de Zester van Microplane
De klassieke zester van Microplane - zonder al die onzin. Dit is een product dat in veel situaties heel handig is. Hij wordt vooral gebruikt om citrusschillen fijn te raspen, wat hij beter doet dan elk ander product op de markt. Maar de gepatenteerde geëtste messen - in plaats van de traditionele geperforeerde - zorgen voor een glad en snel resultaat. We gebruiken hem ook om knoflook, parmezaan en nootmuskaat fijn te raspen. Deze gaan jaren mee bij continu gebruik
Over Microplane
Het Amerikaanse bedrijf Microplane zet de standaard voor premium raspen. Het wordt door veel chef-koks en patissiers over de hele wereld gezien als de voor de hand liggende keuze. Bij KitchenLab gebruiken we de onze elke keer als er iets geraspt, geraspt of gesneden moet worden. Met een Microplane-rasp kun je de meeste dingen raspen en de mesjes blijven heel lang scherp. De raspen bestaan uit kleine vlijmscherpe randjes die geëtst zijn, in plaats van gestanst zoals bij traditionele raspen.
Het feit dat geëtste mesjes zo goed werken in de keuken werd ontdekt door een Canadese vrouw in 1994, toen ze sinaasappeltaart aan het bakken was. Gefrustreerd door de slechte prestaties van haar rasp, pakte ze de rasp van haar man van Microplane, een bouwmerk in die tijd. Zoals je je kunt voorstellen, gooiden ze het roer snel om en zijn ze nu een geliefd hulpmiddel in keukens over de hele wereld.
De scherpte van hun snijbestendige handschoen blijft een populair product bij ons. Je vindt ze hier.