Gratis verzending boven 100 EUR30 dagen open aankoopVeiligde betalingen

Xanthaangom (E415) - The Kitchen Lab

1429-16691
Gewicht:
100 g
100 g 250 g 500 g
Voorraad status
  • Online voorraadstatus 0 st
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200
truckGRATIS VERZENDING BOVEN 100 EUR arrows30 DAGEN OPEN AANKOOP
  • Informatie
    • Over Xanthaangom (E415)

      Xanthaangom wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en stabilisator en heeft licht kleverige eigenschappen die lijken op gluten. Dit betekent dat het kan worden gebruikt in glutenvrije baksels, maar toch een glutenachtig effect heeft omdat de gom ervoor zorgt dat andere ingrediënten binden. Bovenal is het erg goed in het verhogen van de viscositeit van stoffen en het voorkomen van scheiding in emulsies. Dit rubber is 200 mesh, in tegenstelling tot de standaard 80 mesh. Dit betekent dat het fijnkorreliger is en gemakkelijker oplost.

      Ondanks de ietwat ongebruikelijke naam is er niets vreemds aan xanthaangom. Het wordt gemaakt door suiker te fermenteren, op ongeveer dezelfde manier als gist voor het brouwen van bier. Daarna wordt het geraffineerd en gemalen tot een fijn poeder, maar het is nog steeds een natuurlijk product.

      Xanthaangom houdt heel goed water vast, waardoor het een perfect hulpmiddel is bij het bakken en de productie van ijs. De gom voorkomt de vorming van ijskristallen in ijs. Als je bijvoorbeeld taarten bakt, kan een beetje xanthaangom in de vulling voorkomen dat de bodem klef wordt. Het verandert ook niet de kleur of smaak van het product waarvoor je het gebruikt.
      Gebruik

      Xanthaangom kan grote toenames in viscositeit veroorzaken, maar in zeer kleine hoeveelheden. Over het algemeen kun je streven naar 1% van het gewicht, maar in de meeste gevallen is 0,5% of zelfs 0,05% al voldoende.

      Gebruiksdoeleinden:
      - Als verdikkingsmiddel in sauzen en dressings.
      - Samen met agar agar of carrageen om een stabielere gelei te maken.
      - Als textuurverbeteraar voor schuim of mousses in sifons.
      - In ijs om de vorming van ijskristallen te voorkomen.

      Inhoud:
      Xanthaangom (E415)

      Op een donkere, koele en droge plaats bewaren. Ongeveer twee jaar houdbaar.

      Gezond en glutenvrij.


      Je kunt het product maximaal twee jaar bewaren.
  • Levering en verzending
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen

Om een beoordeling achter te laten, moet je op je klantprofiel.

.

This product doesn't have any reviews.

Voorraad status

De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.

Inloggen
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.nl