Wijnsteencrème (E336) - The Kitchen Lab
1429-27720
Voorraad status
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200
GRATIS VERZENDING BOVEN 100 EUR 30 DAGEN OPEN AANKOOP
-
Informatie
-
Vinsten, of Cream of Tartar zoals het bekend is geworden sinds het op grotere schaal verkrijgbaar is door Amerikaanse invloeden, heeft de chemische naam kaliumtartraat. Het wordt gebruikt bij het bakken om volume en stabiliteit te geven aan knikkers en soufflés, kan voorkomen dat slagroom destabiliseert en geeft een romige glans aan glazuur. Wanneer je margarine toevoegt, versnelt een kleine hoeveelheid het schuimen en helpt het de structuur te stabiliseren, waardoor er meer volume ontstaat. Het voorkomt dat suiker kristalliseert en werkt als een rijsmiddel voor gebakken producten. Samen met bicarbonaat vormt het bakpoeder. Een snufje wijnsteen toevoegen aan het water bij het koken van groenten helpt ze hun versheid te behouden. Wordt ook gebruikt in sommige zoetwaren. Een veelgebruikte toepassing buiten de keuken is het gebruik in speeldeeg voor kinderen.
Gebruik: Dosis naar behoefte. Tot ongeveer 1 g per eiwit bij het maken van het deeg.
Bewaren: Droog, koel en uit direct zonlicht bewaren. Binnen 6 maanden na opening gebruiken.
Ingrediënten: Kalium vätetartraat E336 (antioxidant)
Getallen per 100g:
Energie: 1348,1kj/317,2kcal
Vet: 0g
Koolhydraten: 79,3g
Waarvan suikers: 0g
Gemaakt door onze vrienden Speciale ingrediënten
-
-
Levering en verzending
-
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen
Om een beoordeling achter te laten, moet je inloggen op je klantprofiel.
.This product doesn't have any reviews.
Voorraad status
De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.