Over de Chinese schoffel van Yaxell Zen:
De Chinese schoffel is het originele universele mes. Het mes kan worden gebruikt voor de meeste taken in de keuken, groot en klein. Het hoge lemmet geeft het mes veel stabiliteit en de dunne rand maakt het geschikt voor precisiewerk.
Yaxell Zen is een veelgeprezen messenserie! Al drie jaar op rij heeft het koksmes uit deze serie de grote messentest van Aftonbladet gewonnen. De messen bestaan uit 37 lagen staal. De kern is gemaakt van hard VG10 staal en de andere staallagen van zachter staal. Deze constructie geeft de messen een fantastische scherpte in combinatie met extreme sterkte en roestbestendigheid. De hardheidsgraad is 61 HRC.
De serie heeft een zeer uniek karakter. De lemmeten hebben een gehamerd oppervlak dat Yaxell aan de bovenkant van de messen heeft behouden. Het onderste deel is gepolijst om de prachtige stalen lagers te onthullen. Als extra afwerking is elk lemmet versierd met een handgestanst logo. Het handvat is gemaakt van zwart micarta. Het materiaal wordt geproduceerd door linnen doek en gespecialiseerde kunststof onder hoge druk samen te voegen. Dit resulteert in een hard, waterbestendig en hygiënisch materiaal dat zeer geschikt is voor de keukenomgeving. Het handvat is bevestigd met twee sterke stalen klinknagels.
Over de specerijen van The Pepper Quest:
QingXi Imperial Sichuan Pepper
Naam: Sichuan peper, Sichuan peper, Hua Jiao, Xanthoxylum piperitum
Oorsprong: QingXi, Sichuan, China
Telers: Li familie
Oogst: september - oktober
QingXi Imperial Sichuan Pepper is een bloemige, verbluffende smaaksensatie uit de Han Yuan vallei in de bergen net aan de rand van het Tibetaanse Plateau. Sichuan peper wordt hier al meer dan 900 jaar geteeld en generaties telers zijn erin geslaagd om een werkelijk prachtig product te creëren. De elegante smaak, het kleurrijke uiterlijk en het heerlijke aroma maakten het een favoriet onder de verschillende keizerrijken van China en werd honderden jaren lang als eerbetoon gegeven, wat resulteerde in het behoud van deze gewaardeerde specerij. Voor gebruik snel roosteren op hoog vuur tot de olie begint vrij te komen en de geur je neus bereikt.
Tarim Venkelzaad
Naam: Venkelzaad, Foeniculum vulgare
Oorsprong: QigXini, Tarim-gebied, China
Partner: Dennis
Oogst: juni - oktober
Deze venkel groeit rond het Bostenmeer aan de rand van de Taklamakhan-woestijn. Het droge, warme klimaat en de koude nachten zorgen voor een unieke groeiomgeving. Het heeft een zoete, warme anistone met hints van vers gemaaid gras. Wordt nootachtig en heerlijk als hij geroosterd wordt. Een must in 5Spice!
Quảng Nam Kaneel
Naam: Kaneel, Quế Trà My, Cinnamomum Loureiroi
Oorsprong: Quảng Nam gebergte, Vietnam
Telers: Tre Leng Community
Oogst: maart - juni, okt - nov
Al duizenden jaren wordt er kaneel geoogst in het Quang Nam-gebergte boven de oude koningsstad Hué in Centraal-Vietnam. Deze kaneel heeft een complexe smaak met veel warmte en zoetheid. Deze Quang Nam kaneel groeit op een hoogte van ongeveer 1500 meter boven zeeniveau in de hooglanden van centraal Vietnam op de grens met Laos. De boom komt oorspronkelijk uit het nabijgelegen Truong Son bos en wordt door lokale gemeenschappen al lang als heilig beschouwd vanwege de vele geneeskrachtige eigenschappen. De teelt van deze specifieke variëteit, lokaal Quế Trà My genoemd, is een eeuwenoude praktijk van veel etnische groepen in het gebied en is uniek. Het duurt 10 jaar voordat de schors van de boom tot de hoogste kwaliteit is gerijpt. Als de boom klaar is om geoogst te worden, wordt er een insnijding gemaakt aan de basis van de boom om de schors een paar weken te laten drogen voordat er geoogst wordt. Deze droogmethode vangt de essentiële oliën en levert een ongelooflijk product op. Geweldig voor gebruik in 5spice, oliën, sauzen, bakken, chilipotten en bouillons.
Lang Son Steranijs
Naam: Steranijs, Steranijs, Ngôi sao hồi, Illicium verum
Oorsprong: Lang Son, Vietnam
Partner: Lien
Oogst: maart - juni, okt - nov
Deze volle steranijs uit het noorden van Vietnam is een absolute favoriet. Hij heeft een aromatisch, rokerig karakter en is geweldig in bouillons, rubs en stoofschotels. Ook erg lekker bij het maken van chili-olie en 5spice!
Maluku Anjer
Naam: Anjer, Kruidnagel, Cengkih, Syzygium aromaticum
Oorsprong: Molukken, Indonesië
Partner: Adi Wijaya
Oogst: december - april
Deze anjer komt van de eilanden van de Molukken in het oosten van Indonesië, waar hij ook vandaan komt. Deze oorspronkelijke specerij wordt al duizenden jaren met China verhandeld en heeft een speciale plaats in de Chinese keuken. Het heeft een zoet, warm mentholkarakter dat overal in past, van marinades en kruidenmixen tot warme dranken.
Over The Pepper Quest:
Keukens voorzien van specerijen voor een superieure smaak, rechtstreeks van de bron. Sourcing is het allerbelangrijkste element bij het werken met peper en specerijen. En dit is waar The Pepper Quest het beste in is. We brengen unieke kwaliteitspaprika van één enkele herkomst in je mond terwijl we kleinschalige telers in staat stellen hun eigen sociale ondernemingen te worden.
De doos bevat ook een wit potlood met gum en een puntenslijper van Faber Castell.