The Kitchen Studio - Culinaire Creaties van Kunstenaars is een verrukkelijk boek dat de esthetische expressie verkent via de culinaire verbeelding en creativiteit van een verzameling internationale hedendaagse kunstenaars. Het boek bevat een verscheidenheid aan opwindende persoonlijke recepten, getoond in de eigen woorden en beelden van de kunstenaars. Creativiteit is niet alleen voorbehouden aan het atelier van een kunstenaar, maar gaat voor velen door tot in de keuken. Meer dan 70 kunstenaars, waaronder Ghada Amer, Jimmie Durham, Studio Olafur Eliasson, Subodh Gupta, Nikolai Haas, Jeppe Hein, Carsten Höller, Dorothy Iannone, Ragnar Kjartansson, John Lyons, Philippe Parreno, Nicolas Party, Zina Saro -Wiwa, Tiffany Sia en Rirkrit Tiravanija, zijn uitgenodigd om hun eigen recepten te delen en te illustreren, die stuk voor stuk unieke expressieve gerechten worden. Het resultaat is een spannende reeks gerechten en dranken, zowel zoet als hartig, uit alle keukens van de wereld, die op fantasierijke wijze tot leven worden gebracht door een verscheidenheid aan schetsen, foto's, collages, schilderijen en persoonlijke afbeeldingen. Veel van de opgenomen culinaire creaties kunnen worden bereikt door avontuurlijke thuiskoks, maar de pagina's bevatten een ongelooflijk gevarieerd scala aan gerechten, van conceptueel tot persoonlijk, van uitgebreid tot eenvoudig, van zoet tot hartig, en van serieus tot grappig en ronduit bizar (geen recept voor Dali's kreeftentelefoon, echter). Met een inleiding van de wereldwijd geprezen chef-kok en kunstliefhebber Massimo Bottura is dit een spannend en onderhoudend cadeau voor zowel fijnproevers als liefhebbers van hedendaagse kunst. Dubbel zo nerdig en hoogdravend, met genoeg (koolstoffilter)water over voor iedereen die al denkt dat we bij KitchenLab een beetje pretentieus kunnen zijn!
Gewicht: 1,2 kg
Afmetingen: 21 × 2,7 × 27,5 cm
Formaat: Hardcover
Pagina's: 288
Taal: Engels
ISBN: 9781838663315
Taal: Engels