Samarkand is al heel lang een populair cultuursymbool van de droom van iets fantastisch. In dit boek is deze ongelooflijk oude gemeente, het op een na grootste stedelijke centrum van Oezbekistan, ook het symbool en de vangstkom voor het multiculturele culinaire moeras dat Centraal-Azië te bieden heeft. Door de geschiedenis heen zijn migranten hier langsgekomen als een halte op de zijderoute, en invloeden kwamen uit alle hoeken van de wereld en culturen. De auteurs helpen ons de Centraal-Aziatische en Kaukasische keuken te verkennen in een aanpassing voor de thuiskok. Hier zijn Oezbeekse, Tadzjiekse, Russische, Turkse, Koreaanse, Kaukasische en Joodse recepten en gidsen om je voorraadkast te vullen. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in gedeelde tafels, soepen, gebakken vlees & kebabs, warme gerechten, pilaf en plov, bijgerechten, brood en deeg, drankjes en desserts. Onder de 200 recepten zijn apricot en rode linzensoep, Chapli Kebab met tomatenrelish, Rosh Hashanah Palov met barbier, granaatappel en kweepeer en alle belangrijke broden uit de regio. Plus wat culturele, historische en actuele verhalen over hoe de keuken is gevormd en hoe leuk het is om door de regio te reizen.
Gewicht: 1,0 kg
Afmetingen: 21,5 × 2,4 × 26,5 cm
Formaat: Hardcover
Pagina's: 224
Taal: Engels
ISBN: 9780857833273
Taal: Engels