Zipperzakken voor wie sous-vide wil koken, maar geen vacuümmachine heeft. Als je deze zakjes wilt gebruiken om sous-vide te koken, gebruik dan de "wateronderdompelmethode".
nDe wateronderdompelmethode heeft misschien een lange en lastige naam, maar het werkt eenvoudig. Dompel de zak met voedsel dat gekookt moet worden zo dicht mogelijk bij de rand van het ziplock in het waterbad - om er zoveel mogelijk lucht uit te persen. Het kan zijn dat je met je handen moet werken om er zoveel mogelijk uit te krijgen. Sluit vervolgens de zak en voilà - u bent klaar om sous-vide te koken!U kunt de zakken natuurlijk ook gebruiken om voedsel in te vriezen. Gewoon zoveel mogelijk lucht eruit knijpen en dichtmaken. Deze zakken beschermen je eten ook tegen vriesbrand. Opgemerkt moet worden dat ze bestand zijn tegen temperaturen tussen -40 en 90 graden Celsius - je kunt ze dus niet koken. We hebben ze in twee maten: 20 x 1 liter en 15 x 3 liter.