Het lijdt geen twijfel dat de beste hevels ter wereld van iSi komen. De Gourmet Whip zet de standaard voor wat je met een hevel kunt maken en je moet goed zoeken om een chef te vinden die een andere zou willen gebruiken. Het is een stevige roestvrijstalen constructie gemaakt voor professioneel gebruik. De hevel is gevuld met gaspatronen van N2O, lachgas (meestal) of CO2, kooldioxide (minder vaak) die worden gebruikt om een druk in de container te creëren waardoor de gassen sneller in de ingrediënten oplossen.
Dit is een van onze favoriete keukenhulpjes. Sifons maken nieuwe manieren mogelijk om smaken naar voren te brengen en texturen te creëren. De vraag die je zou kunnen stellen is eerder ‘wat kun je niet doen?’ dan het tegenovergestelde - we gebruiken ze voor alles. Van koolzuurhoudend fruit en perfect opgeklopte room tot luchtige puree en een luchtige cake die in een minuut in de magnetron gaat.
Je kunt je gevulde spuitfles ook enkele dagen in de koelkast bewaren zonder dat de inhoud bederft, omdat de relatief lagere zuurstofconcentratie de groei van micro-organismen remt.
Sifons zijn geschikt voor temperaturen tot 75ºC, wat betekent dat je een hollandaise kunt maken voor je Eggs Benedict zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het gaat schiften. Laat de sifon gewoon rusten in een waterbad (met een sous-vide circulatiepomp kun je de temperatuur van de inhoud van de sifon regelen) voordat je de heerlijk luchtige saus presenteert en afwerkt met een paar sprietjes bieslook.
Snel infuseren met uw sifon
Een andere manier om uw Gourmet Whip te gebruiken is om snel smaken te infuseren. U giet er een vloeistof in, voegt toe waarmee u het op smaak wilt brengen en zet het dan onder druk met 2O. Hierdoor wordt alles samengeperst, tot diep in de poriën.
In tegenstelling tot andere methoden om smaken te infuseren, is deze methode snel (een goed effect wordt vaak in minder dan 5 minuten bereikt) en omdat het zo snel gaat, kun je gemakkelijk corrigeren en verbeteren. Bij deze methode blijft ook de verse smaak in verse ingrediënten behouden, in plaats van infusies die dagen blijven staan.
Er worden drie verschillende mondstukken meegeleverd - een rechte, een tulpvormige en een stervormige - en een pijpenrager.
Een ander positief effect van de hevel is dat het de houdbaarheid van de meeste voedingsmiddelen aanzienlijk verlengt. Dit komt doordat de zuurstofarme atmosfeer in de hevel het de meeste micro-organismen moeilijk maakt. Bovendien is het onmogelijk om de container onder druk te besmetten met nieuwe bacteriën van buitenaf.
.