Pectinex is een gespecialiseerd enzym dat pectinestructuren afbreekt. Het wordt meestal gebruikt bij de productie van sappen of om vloeistoffen uit vezels te klaren. Pectinex heeft verschillende unieke toepassingen in de moderne en moleculaire gastronomie en mixologie. Het kan worden gebruikt om citrusvruchten te schillen en te fileren zonder een mes te gebruiken voor een perfect resultaat. Het kan ook worden gebruikt om pectine te verwijderen uit vruchtensappen en ciders om de filtratie en smaak te verbeteren.
Gebruik:
Vruchten schillen: Doe 250 g fruitstukjes (bijvoorbeeld sinaasappelschijfjes) in 250 ml water en voeg 2,5 ml Pectinex toe. Roer het mengsel en dek de verpakking luchtdicht af. Zet het 48 uur of langer in de koelkast. Zet 48 uur in de koelkast of kook sous vide bij 40°C gedurende 30 minuten. Haal de segmenten uit het mengsel en serveer.
Om pectine uit vruchtensap te verwijderen: voeg 2,5 ml Pectinex toe aan 1000 ml vruchtensap (0,25%). Laat 20 minuten rusten bij kamertemperatuur. Zeef door een zeef.
Opslaan: Droog, koel en uit direct zonlicht bewaren. Binnen 1 maand na opening gebruiken en geopende verpakking in de koelkast bewaren.
Ingrediënten: glycerol, water, polygalacturonase, kaliumchloride, pectinelyase.