Gratis verzending boven 100 EUR30 dagen open aankoopVeiligde betalingen

Pectine (E440) - The Kitchen Lab

1429-12683
Gewicht:
100 g
100 g 250 g 500 g
Voorraad status
  • Online voorraadstatus 0 st
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200
truckGRATIS VERZENDING BOVEN 100 EUR arrows30 DAGEN OPEN AANKOOP
  • Informatie
    • Over pectine (E440)

      Dit is een pectinepoeder van topkwaliteit en een volledig natuurlijk product - perfect voor het maken van jam, marmelade, chutneys en vruchtengelei. Gelei gemaakt met pectine is hittebestendig en kan daarom worden geserveerd met warme gerechten.

      Pectine is een koolhydraat dat van nature voorkomt in de meeste vruchten en bessen. Het werkt als een kleefstof tussen celwanden en helpt om een stevige celstructuur te behouden. Hoe meer een vrucht of bes rijpt, hoe meer de pectine wordt afgebroken, wat resulteert in een zachtere textuur. De zuurgraad van de bessen of vruchten die je wilt inmaken beïnvloedt de vorming van het pectineketennetwerk. Als de pH te laag is, vormt het netwerk zich te snel en wordt het hard. Als de pH te hoog is, zal de gelvorming zwak of onvolledig zijn.
      Gebruik

      Pectine is goed oplosbaar, maar lost het beste op als je het mengt met wat van de toe te voegen suiker. Klop het geleidelijk door het fruit- of bessenmengsel tot de pectine is opgelost en kook het een minuut op vol vermogen. Laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het in de koelkast zet. Het helpt ook met de zuurgraad om het proces op gang te brengen. Als het zuur laag is in wat je maakt, voeg dan citroensap of een ander zuur toe om het volledige effect van de pectine te krijgen. Een goed punt om te onthouden is dat je het mengsel opnieuw kunt koken en meer pectine kunt toevoegen als het niet voldoende is uitgehard.

      Dosering:
      Jams en marmelades: 3 tot 8 gram pectine per kilo fruit of bessen.
      Vruchtengelei: 14 tot 18 gram per kilo fruit of bessen.
      De dosering hangt grotendeels af van hoeveel natuurlijke pectine er al in het fruit of de bessen zit - hoe minder natuurlijke pectine, hoe meer poeder je kunt toevoegen. De pH-waarde is ook van invloed.

      Inhoud:
      Pectine, E440.
      Op een droge, koele en donkere plaats bewaren. Ongeveer twee jaar houdbaar. Niet in pure vorm eten.
      Gezond voor vegetariërs, halal en koosjer.
  • Levering en verzending
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen

Om een beoordeling achter te laten, moet je op je klantprofiel.

.

This product doesn't have any reviews.

Voorraad status

De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.

Inloggen
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.nl