Over natriumcitraat (E331)
Natriumcitraat is een zout van citroenzuur en heeft net als citroenzuur een zure en zoute smaak. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het op smaak brengen van eten en drinken of als conserveermiddel. Een nuttige eigenschap is dat het de zuurgraad verlaagt, waardoor je bijvoorbeeld zelfs met sterk zure ingrediënten bollen kunt maken - wat anders een probleem is. Het is ook erg handig om thuis smeltkaas te maken. Een zelfgemaakte smeltkaas van een goede cheddarkaas op een hamburger is vreselijk lekker. Het is gemakkelijk oplosbaar en reageert onmiddellijk.
Gebruik
Los het op in een verhouding van 0,5 - 5 gewichtsprocent. Hoeveel je nodig hebt hangt af van de pH en de smaak die je zoekt. Het lost snel op in zowel warme als koude oplossingen.
Het kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat fruit en groenten bruin worden.
De ph veranderen met natriumcitraat
Oplossingen met ph 2 - voeg 0.3% toevoegen en je krijgt ph 5
Oplossingen met ph 2,5 - 0,09% toevoegen en je krijgt ph 5
Oplossingen met ph 3 - 0,03% toevoegen en je krijgt ph 5
Oplossingen met ph 3,5 - 0,01% toevoegen en je krijgt ph 5
Ingrediënten: Natriumcitraat E331. Veganistisch
Op een donkere en koele plaats bewaren. Blijft 24 maanden goed.