Hoofd en initiatiefnemer van het mammoetproject is Nathan Myrvold, een doctor in de theoretische en wiskundige natuurkunde en een in Parijs opgeleide chef-kok. Myhrvold, die jarenlang chief technology officer en chief strategist bij Microsoft was, besloot een deel van zijn zuurverdiende miljoenen dollars te steken in het produceren van een boek dat alles zou overtreffen. Het project begon in 2006 en het duurde tot maart 2011 voordat de eerste druk in de schappen lag.
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking bevat diepgaande uitleg over de chemie van voedsel en de fysieke processen van het koken. De boeken zijn in het Engels.
“Dit boek zal de manier veranderen waarop we de keuken begrijpen.”
—Ferran Adrià
“Het belangrijkste boek in de culinaire kunsten sinds Escoffier.”
— Tim Zagat
“Een fascinerend overzicht van de tech×nieken van de moderne gas×tron×omie.”
— Heston Blumenthal
“Verbazingwekkend! Unparalleled in its breadth and depth.”
— Wylie Dufresne
“The cook×book to end all cook×books.”
— David Chang
Taal: Engels