Meel, Semola di Grano Duro, 1kg - Molino Pasini
Voorraad status
- Online voorraadstatus 6 st
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200


-
Informatie
-
Grof gemalen meel van harde tarwe dat bekend staat als 'semola' of 'semolina'.
Dit meel kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan bakwaren, bijvoorbeeld in pasta, vaak zonder eieren, zoals 'orecchiette' en 'trofie'. Het geeft een stevigere textuur en meer kauwbaarheid dan andere harde tarwemelen in pasta. Het wordt ook vaak gebruikt in 'ciabatta' en andere broden, waardoor het zijn karakteristieke gele kleur krijgt. Het iets grovere meel aan de bovenkant van een 'ciabatta' is dus gewoon griesmeel (als de referentie nog vers is).
Ook de bovenkant om te paneren en te frituren, of om samen met ander meel door het deeg te mengen in een deeg voor pizza of focaccia.
Het belangrijkste gebruik is echter om op de bank en de pizzabodem te gooien als je pizza's bakt.
Maar is er echt een speciaal meel nodig voor de bank als je pizza's bakt? Het antwoord is natuurlijk ja, iets anders zou onwerkelijk zijn in de wereld van The Kitchen Lab. Griesmeel vermindert wrijving omdat de meeldeeltjes groter zijn. Dat betekent beter glijden op en van de werkbank en schep. Het verbrandt ook minder snel, dus de restjes op de bodem van de pizza zullen beter en krokanter zijn met minder kans op zwart worden. Bovendien geeft het structuur en kauwvastheid aan de onderkant van de pizza en is dus absoluut onmisbaar bij het leven.
Ingrediënten:Grof gemalen tarwemeel van harde tarwe.
-
-
Levering en verzending
-
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen
Om een beoordeling achter te laten, moet je inloggen op je klantprofiel.
.This product doesn't have any reviews.
Voorraad status
De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.