Maar goede koffie is niet alleen een kwestie van de juiste zettechniek. Net als thee of een fles wijn is koffie een drank waarvan de smaak en kwaliteit enorm varieert, afhankelijk van de ondersoort, de herkomst en de manier waarop de koffie wordt geoogst, verwerkt, gebrand en uiteindelijk gezet. Dit boek volgt koffie daarom van herkomst tot het kopje en leert je hoe je de meeste smaak uit elke soort en herkomst kunt halen.
Maar het is ook bedoeld om mensen bewust te maken van alle handen die de koffiebonen hebben moeten passeren voordat ze uiteindelijk jouw kopje bereiken en hoe mensen daadwerkelijk worden beïnvloed door jouw beslissingen. De wereldprijs van koffie is sinds de jaren zeventig niet meer gestegen en de mensen die ervoor hebben betaald, zijn degenen die de koffie daadwerkelijk produceren. Dus om echt van een goede kop koffie te kunnen genieten, moeten we bereid zijn er meer voor te betalen.
Joanna Alm is drievoudig Zweeds kampioen koffiebranden en heeft de tweede, derde en vierde plaats ter wereld behaald. Dankzij haar kennis en compromisloze aanpak is haar bedrijf Drop Coffee uitgegroeid tot een stijlbepalende en internationaal erkende branderij. Joanna bezoekt elk van haar producenten elk jaar om zowel de kwaliteit te waarborgen als ervoor te zorgen dat ze worden betaald voor hun werk.
Publicatiedatum 2019-05-25
160 Pagina's
ISBN 9789127156234
Danish Tape
Taal: Zweeds