Over maltodextrine
Maltodextrine is goed oplosbaar in water en wordt vaak gebruikt in voedingsmiddelen als smaak- en textuurversterker. Onze maltodextrine is van de hoogste zuiverheid en wordt gemaakt van tarwezetmeel. Chemisch gezien is het een polysacharide die bestaat uit D-glucoseketens van verschillende lengtes. Het heeft een glykemische index van ongeveer 95.
Gebruik
Toevoeging aan warme of koude oplossingen.
Voor mensen met een glutenallergie: Ondanks het feit dat de grondstof afkomstig is van tarwe, is het voor mensen met coeliakie veilig om producten met glucosestroop/maltodextrine te eten, omdat de eindproducten zeer kleine hoeveelheden gluten bevatten. De Europese zetmeelindustrie heeft de gewoonte ingevoerd dat het eindproduct maximaal 20 ppm gluten mag bevatten, wat overeenkomt met het niveau voor glutenvrij.
Inhoud:
Maltodextrine uit tarwe
Op een droge, koele en donkere plaats bewaren.
Gemaakt in België en verpakt in Engeland voor KitchenLab.