Het is belangrijk dat eten lekker smaakt, maar de presentatie is ook een heel belangrijk onderdeel van de gastronomische ervaring. We eten ook met onze ogen, zoals het oude gezegde luidt, en een mooie presentatie zorgt ervoor dat we eerder onze tanden in de creatie willen zetten.
Het maakt niet uit wat je serveert, een elegante presentatie kan het gerecht naar nieuwe hoogten brengen. Of het nu gaat om een alledaagse maaltijd of een feestje, toewijding en een paar technische trucjes in de keuken kunnen een enorm verschil maken.
Wil je meer leren? Dan is een cursus plating iets voor jou!
Tijdens de cursus gaan we verschillende gerechten uitproberen op verschillend servies. We maken ook decoraties en leren speciale technieken om het gerecht net dat beetje extra te geven.
Na afloop van de cursus ontvang je een compendium met een samenvatting van de cursus en een goodiebag met dingen die goed zijn om thuis te hebben.
De cursus wordt geleid door Alexander Haglund, die het café- en lunchrestaurant Café Gourmet in Malmö runt. Nadat hij aan de westkust heeft gewerkt, is hij ook naar Frankrijk en de Filippijnen geweest voordat hij in Malmö belandde. Als lid van het Culinary Team West of Sweden hielp hij mee aan het winnen van de zilveren medaille op de Culinaire Olympische Spelen 2016 en heeft hij een medaille van dezelfde waarde om zijn nek van de wereldkampioenschappen van 2018. Tegenwoordig werkt hij hier bij KitchenLab.
Locatie: KitchenLab, Storgatan 24 in Malmö
Tijd: 1/3 2023 om 18.30 - ca. 20.30
Aantal plaatsen voor de cursus: 10
Als je verhinderd bent, dien je je uiterlijk een week voor de cursus af te melden. Daarna is de inschrijving bindend. Deelname aan de cursus kan echter worden overgedragen aan een andere persoon.