Iedereen die ooit met een koolstofstalen pan heeft gewerkt, weet waarschijnlijk hoe geweldig ze zijn. Wij van KitchenLab zijn er ook niet nieuw in en bij ons thuis zijn een koolstofstalen pan, samen met een sous vide circulator en een sifon, de meest elementaire elementen van de keuken en bijna een deel van het werkuniform. Met veel enthousiasme breiden we ons assortiment nu uit met de Zweedse koolstofstalen pannen van Kockums Jernverk. De koekenpan wordt in Anderstorp gemaakt van SSAB-koolstofstaal. Het materiaal is 3 mm dik, gestraald en al in de fabriek ingebrand met Zweedse plantaardige olie.
Over het algemeen moet je je koolstofstalen pan zelf inbranden, maar Kockums Jernverk bespaart je de kwelling van het gehannes met de lap met olie bij het fornuis, het krijgen van een ongelijkmatige verbranding, het opnieuw beginnen, het vullen van het trappenhuis met rook en een algehele verwarde toestand. De inleg geeft je zeer goede bakeigenschappen en een gelijkmatig en fijn antiaanbakeffect met niets meer dan een volledig natuurlijke coating. Dus met een koolstofstalen pan krijg je de gelijkmatige warmteverdeling en het gevoel van een gietijzeren pan, ook al verlies je 20% van het gewicht, terwijl je de lossende eigenschappen van een gecoate pan krijgt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over slijtage. Een koolstofstalen pan is echter misschien niet je eerste keuze als je op mysterieuze wijze citroenen bakt. (Je kunt hier meer lezen over de vergelijking van verschillende soorten koekenpannen .)Kockum's koolstofstalen pan kan worden gebruikt op alle warmtebronnen, inclusief inductie, en kan in de oven worden gebruikt tot 200°C. Het handvat is zwart geverfd met een Kockum-logo in reliëf en heeft een gat om op te hangen. Verkrijgbaar in drie verschillende stoelmaten. n nDiameter: 24 cmTotale lengte inclusief handvat: 47 cmHoogte: 5,3 cmGewicht: 1830 g
Diameter: 28 cmTotale lengte inclusief handvat: 51 cmHoogte: 5,3 cmGewicht: 2300 g
Diameter: 30 cmTotale lengte inclusief handgrepen: 53 cmHoogte: 5,3 cmGewicht: 2500 g n