- Zoutsteen gemaakt van het gezonde Himalayazout, 29 x 21 x 4 cm
- Houder voor de zoutsteen
- Brander met twee vlammen
Over de zoutsteen
Zoutsteen gemaakt van 100% natuurlijk kristalzout uit het Himalayagebergte. De steen is volledig natuurlijk - er zijn geen chemicaliën of andere toevoegingen gebruikt bij de productie. Met de steen kun je een heerlijke zoute smaak aan je eten toevoegen op een manier die zowel stijlvol als praktisch is! De steen kan zowel voor koude als warme bereidingen worden gebruikt.
Een verwarmde zoutsteen kan aan de eettafel worden gebruikt om kleine stukjes vis of vlees te bereiden.
De zoutsteen kan op verschillende manieren worden verwarmd en houdt de temperatuur ongeveer 20 minuten vast.
Het zout werkt als een antiaanbaklaag, waardoor het heel gemakkelijk is om voedsel op de steen te bereiden.
- BBQ/gasgrill
Begin met het verwarmen van de zoutsteen op een lage temperatuur. Na 30 minuten kan de temperatuur worden verhoogd en na ongeveer 45 minuten is de steen klaar voor gebruik. - Oven
De zoutsteen kan ook in de oven worden gebruikt, maar deze moet niet worden voorverwarmd, omdat de zoutsteen dan kan barsten. Verhoog de warmte tot 60°C en verhoog dan de temperatuur om de 20 minuten gedurende 1 uur. Max temp: 180°C.
Gekoelde zoutsteen
Leg de zoutsteen in de vriezer en na ongeveer 30 minuten is hij klaar om te serveren op carpaccio, sushi of sashimi. Koude desserts kunnen ook op een gekoelde zoutsteen worden geserveerd.
Onderhoud
Nadat de zoutsteen is afgekoeld, moet deze goed worden afgespoeld en gedroogd. Door de antibacteriële eigenschappen van zout is er geen afwasmiddel nodig. Te veel water veroorzaakt scheurtjes in de steen en mag daarom nooit in de vaatwasser. Laat de zoutsteen goed drogen voor het volgende gebruik (ongeveer 24u). Bijkomende informatie: zout smelt bij 800°C.