Over Isomalt
Isomalt is een soort suikeralcohol afgeleid van suiker. Het is geurloos en gemakkelijk oplosbaar en wordt voornamelijk gebruikt om gerechten te zoeten. Isomalt wordt niet op dezelfde manier door het lichaam opgenomen als gewone suiker, waardoor het diabetesvriendelijk is met slechts twee calorieën per gram. Het is minder zoet dan suiker - ongeveer 60% zo zoet - maar doet geen afbreuk aan de natuurlijke smaak van suiker. Het is geurloos en zeer goed oplosbaar.
De oplosbaarheid van isomalt is 24 g in 100 g en neemt toe bij hogere temperaturen. Een groot voordeel is dat het geen vocht absorbeert in normale omstandigheden binnenshuis. Hierdoor gaat het erg lang mee. Het heeft een hoge hittebestendigheid en smelt pas bij 145°C, en de chemische structuur verandert niet bij normale kooktemperaturen.
Gebruik
Kook 2 delen Isomalt met 1 deel water tot 165°C.
Inhoud:
100% Isomalt
Op een droge, koele en donkere plaats bewaren. Blijft ongeveer twee jaar goed.