Spekel (of scheer) het vlees of braadstuk met gezuiverd gekookt (gezouten) varkensvet.
Gespekeld vlees is sappiger en smaakvoller. nEen alternatief is om spek of varkensvlees te spekken, wat een beetje rooksmaak toevoegt. Kan ook worden gebruikt door bloemisten (bijv. in een bekend tv-programma) om dikke voorwerpen zoals stroframes door te prikken. nWater aan het ene uiteinde. Aan het andere uiteinde steek je bloemstelen en andere decoraties die je op hun plaats wilt krijgen. De achterkant is rekbaar en kan tot de gewenste grootte worden geopend.
Gespekeld vlees is sappiger en smaakvoller. nEen alternatief is om spek of varkensvlees te spekken, wat een beetje rooksmaak toevoegt. Kan ook worden gebruikt door bloemisten (bijv. in een bekend tv-programma) om dikke voorwerpen zoals stroframes door te prikken. nWater aan het ene uiteinde. Aan het andere uiteinde steek je bloemstelen en andere decoraties die je op hun plaats wilt krijgen. De achterkant is rekbaar en kan tot de gewenste grootte worden geopend.