Over ijsstabilisator
Dit product is speciaal ontwikkeld om de consistentie van roomijs te stabiliseren en te verbeteren - ook bekend als roomijspoeder. Het kan worden gebruikt voor alle soorten bereidingen met een vetgehalte tussen 4% - 14%. Het ijs wordt gladder, romiger en is makkelijker te scheppen. Het smelt langzamer en het ijs is langer houdbaar - tot 24 maanden. Toevoeging van deze stabilisator vergroot het volume van het softijs en vermindert de vorming van ijskristallen.
Gebruik
Voeg 0,35% - 0,55% stabilisator per gewicht toe aan de ingrediënten van het softijs. Meng het eerst met suiker en los dat mengsel vervolgens op in melk of water van 65 graden. Koel af tot 4°C en maak je ijsje zoals gewoonlijk.
Inhoud:
Vruchtenpitmeel (E410), Mono- en diglyceriden van vetzuren (E471), Guargom (E412), Natriumalginaat (E401), Agar Agar (E406)
Bewaren op een donkere, koele en droge plaats. Ongeveer twee jaar houdbaar.