B rijst, ribbetjes en pulled pork - Als je voor het eerst authentieke Amerikaanse BBQ proeft, is het gemakkelijk te begrijpen waarom mensen massaal naar de plekken gaan waar langzaam roken heel serieus wordt genomen. Sinds een paar jaar hoef je echter niet meer naar een keet in Texas voor een stuk vlees dat low-and-slow is gerookt; de eerste in Zweden was Holy Smoke BBQ in Bräcke buiten Höganäs, dat nu zijn expertise heeft gebundeld voor iedereen die wil leren wat er nodig is voor een volwaardige BBQ-maaltijd.
Hier vind je tips voor het kiezen van de juiste rookoven, de theorie achter het roken, de houtsoorten, het vuur en het vlees - en niet in de laatste plaats de recepten voor de populaire BBQ-gerechten van Holy Smoke, inclusief alle bijgerechten en sauzen die erbij horen. De recepten omvatten zowel klassieke Texas Style BBQ als modernere interpretaties. De auteurs nemen je ook mee op een roadtrip naar zo'n 20 van Amerika's beste BBQ-restaurants.
Johan Fritzell is een thuisroker die na een 40-jarige crisis een gigantische rookoven kocht zonder echt plan. Een bevlieging die resulteerde in wat nu Holy Smoke BBQ is. Zijn partner in arms, Johan Åkerberg, is een chef-kok opgeleid aan de Grythyttan Restaurant School en de auteur van een aantal bekroonde kookboeken, waaronder Smoke (2015).
Aantal pagina's: 219
Vorm: Hardback
Taal: Zweeds