Een gids voor de levendige, vegetarische Mexicaanse keuken, vol natuurlijk veganistische, glutenvrije en zuivelvrije gerechten
Vegetarisch eten is diep verweven in de gevarieerde culinaire geschiedenis van Mexico. In deze bestseller van de bestsellerauteur van Mexico: Het kookboek, ontdekken thuiskoks heerlijke traditionele en moderne gerechten op basis van maïs, bonen, kruiden en het ongelooflijke scala aan fruit, groenten, peulvruchten, zaden en eetbare bloemen die in heel Mexico groeien.
Deze authentieke recepten zijn gerechten die vanaf het begin vleesvrij zijn geweest en de uitstekende Mexicaanse keuken benadrukken in plaats van te vertrouwen op moeilijk te vinden ingrediënten of vervangingen. Elk recept wordt gepresenteerd met duidelijke, eenvoudige instructies die toegankelijk zijn voor thuiskoks van alle niveaus.
Naast authentieke ontbijtjes, lunches, diners en desserts bevat het boek een heel hoofdstuk gewijd aan peulvruchten - superfoods met een hoog eiwitgehalte zoals kikkererwten, bonen en linzen - en speciale hoofdstukken voor brood, drankjes, sauzen en basisgerechten die elke liefhebber van Mexicaans eten onder de knie zou moeten hebben.
Hoofdstukken en recepten zijn onder andere:
Ontbijt: Huevos Ahogados, Oaxacan Mushroom Turnovers
Lunch: Pasilla Chiles Gevuld met Bonen en Gewikkeld in Bakbanaan, Vegetarische Ceviche
Snacks (Botanas y Antojitos): Ingemaakte Jalapeños
Salades en bijgerechten: Aardappelsalade met Waterkers en Avocado
Soepen: Mexicaanse Maïssoep
Entradas: Watermeloen en Tequila Jicama Salade
Platos Fuertes: Ancho Chiles Gevuld met Tamal Groenten
Groenten: Wittebonensalade met groenten
Desserts: Mango Tarte Tatin, Snelle bloemloze chocolade- en pecantaart
Brood: Geitenkaas en courgettebrood
Drankjes: Watermeloen en Aardbeienkoeler
Basics: maïstortilla's
Moles, sauzen en marinades (moles, salsa en adobos): pittige adobo
Specificaties
Gewicht: 1,6 kg
Afmetingen: 19 × 3,7 × 27,5 cm
Formaat: Hardback
Aantal pagina's: 416
Taal: Engels
ISBN 9781838665265
Taal: Engels