In het boek over Gastrologik volgen we de gastronomische reis van chef-koks Jacob Holmström en Anton Bjuhr die heeft geleid tot hun unieke en internationaal geprezen gerechten.
Meer dan 300 pagina's boordevol prachtige foto's, verhalen en procedures.
In de keuken van Gastrologik ligt de nadruk altijd op unieke, lokaal ingekochte ingrediënten van groentetelers, vissers, vogelkwekers en andere producenten. De ingrediënten veranderen gedurende het jaar, net als de technieken en manieren waarop ze worden bereid. Van de lichte primers van de lente, die nauwelijks warmte nodig hebben om tot hun recht te komen, tot de robuustere groenten van de herfst en winter, die veel meer zorg nodig hebben. Pas als de ingrediënten voor die dag in de keuken staan, wordt besloten hoe ze zullen worden behandeld, gekookt en gepresenteerd om het menu van die dag samen te stellen. Het boek presenteert de gerechten die gedurende een jaar geserveerd worden, de filosofie erachter en de basisprincipes en technieken van het koken. Met een open geest en het vermogen om de kenmerken van de grondstoffen te zien zonder vooropgezette ideeën, worden de gerechten volstrekt uniek, op de Gastrologik-manier.
Door Jacob Holmström, Anton Bjuhr
Foto: Erik Olsson
Taal: Zweeds