Over de Konro tafelgrill
Maak de barbecue meer food-centred en laat iedereen zijn eigen eten grillen! De beste manier om dit te doen is met een tafelgrill van het Zweedse merk Konro. Deze grills zijn gemaakt in Japan en zijn ontworpen voor buitengebruik. Het belangrijkste verschil met je andere grill is dat hij het mooist staat in het midden van de tafel. Steek hem aan en gebruik hem als een gewone houtskoolgrill. Als je echt ambitieus bent, ga dan voor de binchotan houtskool gemaakt van dunne takken van Japanse witte eik (Quercus Phillyraeoides) of de Zweedse versie, die zorgvuldig en milieuvriendelijk wordt verkoold van Zweedse berkenbomen (Betula Pubescens) die een harde maar liefdevolle opvoeding hebben gehad in het harde klimaat van de Tornedalenvallei.
Pluk zeevruchten, groenten of dunne plakjes vlees en nodig mensen uit voor een Koreaanse BBQ in de zon. Natuurlijk is het ook mogelijk om grotere stukken vlees te grillen.
OBS! De grill is gevoelig voor vocht, laat de grill niet buiten in de regen of op dauwige avonden (en spoel hem niet af met de waterslang als hij vies is :). De grill is alleen voor buitengebruik.
De grill is gemaakt van diatomiet, een natuurlijk materiaal dat meer dan 20 miljoen jaar geleden door plankton werd geproduceerd. Ze worden volledig met de hand gemaakt en bieden unieke grilleigenschappen - langzaam branden, hoge temperatuur en minder rook, terwijl de buitenkant niet heet wordt. Er zit een verstelbare luchtinlaat aan de zijkant van de grill, waardoor je de temperatuur gemakkelijk kunt aanpassen.
Het apparaat is verkrijgbaar in drie verschillende maten:
Small - 25 cm lang / 14 cm breed / 15 cm hoog - geschikt voor 2 - 4 personen, gewicht 2,2 kg. - N250
Medium - 31 cm lang / 18 cm breed / 17 cm hoog - geschikt voor 2 - 6 personen, gewicht 4,2 kg - N315
Groot - 45 cm lang / 25 cm breed / 19 cm hoog - geschikt voor 2 - 8 personen, gewicht 8,4 kg. - N450
Verschil tussen handgemaakt en geperst Konro
Handgemaakt: bodem met dubbele mantel voor betere luchtstroom via luchtinlaat/demper aan de zijkant-luchtgaten in de bovenste bodem (zie foto's) die van invloed zijn op de luchtstroom en een betere/betere temperatuurregeling - licht gewicht-gemakkelijk mee te nemen op bijvoorbeeld een picknick.
Geperst: is in principe gemaakt van hetzelfde materiaal, maar geplet en samengeperst onder druk en hitte. Dit betekent dat het dikkere wanden en meer gewicht heeft. Hierdoor is het iets duurzamer, wat geschikt is voor restaurants die het langere tijd moeten gebruiken en vaak moeten grillen. Er zijn luchtinlaten verkrijgbaar, maar deze hebben geen dubbelwandige bodem.