Over guarpitmeel
G guarpitmeel wordt gebruikt als verdikkings- en stabilisatiemiddel bij de productie van producten zoals ijs en sauzen. Het poeder wordt ook wel guarpitmeel genoemd en is een koolhydraat dat wordt gewonnen uit de zaden van de guarplant (Cyamopsis Tetragonolobas), een peulvrucht die lijkt op de sojaboon. Het heeft geen smaak of geur en passeert het spijsverteringsstelsel zonder geabsorbeerd te worden. Het heeft dus geen enkele invloed op je lichaam en er is geen aanbevolen dagelijkse inname. Het kan overal in worden gebruikt, van brood en deeg tot gelei en om te voorkomen dat bevroren producten vocht afgeven. Het is niet pH-gevoelig en kan worden blootgesteld aan zout.
Gebruik
Guar gom is zeer effectief - 3 tot 5 gram poeder per liter is meestal voldoende. Het poeder kan worden gebruikt in zowel warme als koude vloeistoffen en kan eieren vervangen als bindmiddel in vegetarische gerechten. Het kan ook worden gebruikt als aanvulling op xanthaangom.
Voor een minder voedingsgerichte toepassing kan het worden gebruikt om sla te maken.
Inhoud:
Guar gom, E412.
Op een droge, koele en donkere plaats bewaren.
Het poeder is glutenvrij, veganistisch, koosjer en halal-vriendelijk.