Over de Large Ingredient Kit van Special Ingredients
De Large Ingredient Kit van Special Ingredients is een goed gevulde kit met ingrediënten, recepten en keukengerei - inderdaad, veel van wat je nodig hebt om modern, moleculair te koken. De recepten en technieken zijn ontwikkeld door de bekroonde moderne chef-kok Eddie Shepherd. De kit is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in de wereld van de moleculaire gastronomie. Je leert niet alleen hoe het moet, maar ook waarom het werkt zoals het werkt. Met die basis kun je nieuwe dingen uitproberen en je eigen gerechten ontwikkelen. In de moderne keuken heb je een ongelooflijk vrije hand en je mogelijkheden om grenzen te verleggen en onverwachte gerechten te creëren zijn bijna eindeloos. De enige beperking is je verbeelding. De recepten zijn gevarieerd en stellen je in staat om veel verschillende technieken en elementen van moleculair koken uit te proberen.
Alle pakketten zijn relatief klein, maar je komt er een heel eind mee. Een geweldig starterspakket dus, je kunt de ingrediënten die je het meest gebruikt upgraden - we hebben de meeste in ons assortiment.
Een voorbeeld van wat u kunt doen:
- Sferificatie en omgekeerde sferificatie
- Kaviaarparels uit vruchtensappen
- Bollen met vloeibare inhoud
- Vloeistoffen omzetten in stabiele mousses en schuim
- Eetbaar glas
- Vetten omzetten in smaakbommen in poedervorm
Pakket bestaat uit:
- Natriumalginaat 50g
- Natriumcitraat 50g
- Calciumlactaat 50g
- Agar Agar 50g
- Xanthaangom 50g
- Karrageenan Kappa 50g
- Karrageenan Iota 50g
- Lecitine 50g
- Zorbit 50g
- Ultratex 50g
- Citroenzuur 50g
Als je meer geïnteresseerd bent - lees dan meer over de ingrediënten op de desbetreffende pagina.
Het bevat ook een kleine geperforeerde lepel, een digitale weegschaal met een precisie van 0,1 gram, een set maatlepels, een kleine mal voor halve bollen, een spuit van 50 ml, tien pipetten van 3 ml en instructies, tips en recepten (in het Engels).
Van de bijgeleverde recepten leer je hoe je:
Chocolade- en muntparels, watermeloenkaviaar, gin-tonicbollen, yoghurt- en honingbollen, appelgelei, vloeibare kokosgelei, elastische karamelgelei, mousse van pure chocolade en rode wijn, rozenlucht, sinaasappelijs, chocoladebodem, olijfoliepoeder en nog veel meer.