Over gellangom type F (E418)
Type F is de populairste van onze twee gellangommen. Het is een multifunctioneel geleermiddel dat vaste gels produceert met een perfecte visuele helderheid. Het kan ook in kleinere hoeveelheden worden gebruikt om vloeibare geleien en pasta's te maken of om vloeistoffen te klaren. Gellangom is een goed alternatief voor Agar Agar, of als vegetarisch alternatief voor gelatine. De voordelen van Gellan gom ten opzichte van Agar Agar zijn dat het een betere gelsterkte geeft en in staat is om geleien tot 120 graden te verhitten zonder te smelten.
Het poeder is oplosbaar in vloeistoffen met een pH-waarde tussen 3,5 en 8, wat betekent dat de gom een breed scala aan toepassingen heeft
Gebruik
Los het poeder op in water en verhit het tot het 100 graden is - de gel wordt hard als het mengsel afkoelt. Als het mengsel is uitgehard, kan het opnieuw worden verwarmd zonder dat het zijn consistentie verliest.
Voor een verdikkingsvloeistof - gebruik 0,1% - 0,5% van het gewicht
Voor een zachte gelei - gebruik 1% - 1,5% van het gewicht
Voor een zachte gelei - gebruik 1% - 1,5% van het gewicht.5% van het gewicht
Voor een vaste gelei - gebruik 1,5% - 2% van het gewicht
Inhoud:
Gellangom type F, E418
Op een droge, koele en donkere plaats bewaren.