Over Dextrose
Hoge kwaliteit dextrose - een monosacharide die van nature voorkomt in planten - van onze Engelse vrienden van Special Ingredients. Dextrose is een koolhydraat dat snel door het bloed wordt opgenomen en helpt bij de opname van andere voedingsstoffen. Het wordt op allerlei manieren gebruikt, van sappen en cocktails tot cakes en andere baksels. Het is ongeveer 70% zo zoet als gewone suiker. Dextrose is zeer hygroscopisch, wat betekent dat het gemakkelijk waterdamp uit de omgeving absorbeert. Gebruik het om flexibiliteit toe te voegen aan fondant of om de vorming van ijskristallen te voorkomen bij het maken van ijs. Je kunt het ook gebruiken om je eigen Dextrosol te maken en tijdens het sporten in te nemen voor een snelle energieboost. n
Gebruik:
n Voeg naar smaak toe. Als je Dextrosol gebruikt om te bakken, moet je iets meer vloeistof toevoegen omdat dextrose iets meer vloeistof opneemt dan gewone suiker. Inhoud:DextroseOp een droge, koele en donkere plaats bewaren. Geopende verpakking is zes maanden houdbaar. Niet in pure vorm eten.