Woon je in Stockholm? Mis dan niet onze populaire cursus moleculaire gastronomie (inclusief de Chef Kit)!
Over de Chef Kit van Special Ingredients
De Chef Kit is een relatief complete starterskit met de benodigde tools en ingrediënten die je nodig hebt om aan de slag te gaan met moleculair koken en de technieken erachter te leren. Hiermee kun je talloze fantasierijke, grensverleggende, heerlijke en ongebruikelijke gerechten maken. De recepten en technieken zijn ontwikkeld door de bekroonde moderne chef-kok Eddie Shepherd. De kit is geschikt voor zowel beginners als gevorderden in de wereld van de moleculaire gastronomie. Je leert niet alleen hoe het moet, maar ook waarom het werkt zoals het werkt. Met die basis kun je nieuwe dingen uitproberen en je eigen gerechten ontwikkelen. In de moderne keuken heb je ongelooflijk veel vrijheid, en je mogelijkheden om grenzen te verleggen en onverwachte gerechten te maken zijn bijna eindeloos.
Voorbeelden van wat je kunt doen:
- Sferificatie en omgekeerde sferificatie
- Kaviaarparels uit vruchtensappen
- Met vloeistof gevulde sferen
- Vloeistoffen veranderen in stabiele mousses en schuim
- Leer de textuur en substantie van het voedsel dat je bereidt beter te beheersen.
Inhoud:
- Natriumalginaat 50g
- Calciumlactaat 50g
- Agar Agar 50g
- Xanthaangom 50g
- Sojalecithine 50g
- Vanille-extract 10ml
Als u meer geïnteresseerd bent - lees dan meer over wat elk ingrediënt is op de betreffende pagina.
Het bevat ook een kleine geperforeerde lepel, een digitale weegschaal met een precisie van 0.1 gram, een set maatlepels, een rubberen buis van 3 meter lang, een spuit van 50 ml, tien pipetten van 3 ml en instructies, tips en recepten (in het Engels).
Van de bijgeleverde recepten leer je hoe je:
Appelkaviaar, gelei van balsamicoazijn, bevroren chocoladeschuim, erwtenkaviaar, citroensorbet, tomatenspaghetti, bol van kardemom en yoghurt met mango, bolvormige créme brulée en gedemonteerde tiramisu maakt.