Charcuterie: From Scratch van Tim Hayward is een praktisch handboek vol recepten, technieken en alles wat je moet weten om vlees te verwerken en te conserveren en om zelf charcuterie te maken. Thuis conserveren en pekelen is veel makkelijker dan je denkt, en dit boek legt uit hoe je dat moet doen. Tim Hayward neemt alles grondig door en leert alles van de basisprincipes van vleeswaren zoals het belang van zoutgehalte, temperatuur, vochtigheid en tijd tot alle klassieke technieken van pekelen en zouten, drogen en conserveren. Met duidelijke instructies en foto's wordt het proces stap voor stap uitgelegd en leer je wat werkt en waarom. Omdat het boek boordevol recepten staat die je niet uit de weg kunt gaan, zul je al snel een heleboel lekkernijen onder de knie hebben, zoals paté, pastrami, gerookt spek, gezouten rundvlees, cornedbeef, gekonfijte eend en nog veel meer. Het boek staat boordevol nuttige en toegankelijke informatie met de nadruk op het leren van het ambacht vanaf nul.
Gewicht: 0,29 kg
Afmetingen 14 × 1,1 × 19 cm
Formaat: Pocket
Aantal pagina's: 176
Taal: Engels
ISBN: 9781787138155
Taal: Engels