Over calciumlactaat (E327)
Calciumlactaat is een zout afgeleid van melkzuur dat snel en gemakkelijk oplost in water. Het kan worden gebruikt met Alignat, Gellan en sommige soorten carrageen. Het reageert ermee door mengsels te laten geleren zonder ze te verhitten. Het is daarom geschikt voor de moleculaire vervaardiging van bollen, kaviaar, parels en spaghetti. Het is vrijwel smaakloos en kan worden gebruikt als alternatief voor calciumchloride, dat een zoute of metaalachtige nasmaak kan geven.
Gebruik:
Gebruik 1 tot 9% calciumlactaat in verhouding tot het water voor waterbaden. Daar kunnen mengsels met gellangom of natriumalginaat reageren en ontstaan bolletjes, parels of andere moleculaire hulpmiddelen.Als het moet worden gemengd met andere ingrediënten en moet worden gegeten, raden we aan 1% te gebruiken ten opzichte van de rest van het recept.
Het kan ook over fruit worden gestrooid om de houdbaarheid te verlengen.
Inhoud:
Calciumlactaat, E327
Op een droge, koele en donkere plaats bewaren. Niet eten in geconcentreerde vorm.