Maak een ongewone culinaire reis door de meest zuidoostelijke voorpost van Europa en kom gerechten tegen die je waarschijnlijk nog nooit hebt geprobeerd.
Dit is het eerste Zweedse kookboek dat een grondige inleiding geeft tot de hippe Georgische keuken met zowel traditionele recepten als moderne interpretaties. De ingrediënten en recepten zijn zo aangepast dat ze in Zweedse keukens thuis kunnen worden bereid. Je maakt ook kennis met de kaasmakers, khachapuribakkers, marktdames en producenten van natuurlijke wijnen die allemaal hun recepten, verhalen en af en toe een sterke anekdote bijdragen.
De afgelopen jaren stond Georgië bovenaan de lijst van plaatsen die je moet bezoeken. De rijke Georgische keuken en de unieke oranje kvass-wijnen hebben internationaal de aandacht getrokken.Het boek verkent de unieke Georgische methode om natuurlijke sinaasappelwijn te maken in kvass-vaten. Een 8000 jaar oude, ononderbroken traditie die op de erfgoedlijst staat.
Lactuszuurgroenten komen veel voor op tafel en in het boek, unieke fermentatiemethoden die de houdbaarheid van grondstoffen verlengen. Instagram-favoriet, de oerpizza khachapuri, en sappige knoedels (khinkali) krijgen een heel hoofdstuk.
"Kortom, er is veel inspiratie te vinden in het boek Blå berg - Grön mat - Orange vin en ik hoop dat het iedereen in Zweden zal bereiken die zijn kennis over eten, wijn, cultuur en de geschiedenis van de mensheid wil uitbreiden" - uit het voorwoord van Karin Bojs
Fotograaf is Bianca Brandon-Cox, die ook meewerkte aan Smak på Sápmi, winnaar van de Gourmand World Cookbook Awards. Illustraties en ontwerp zijn van de bekroonde ontwerpster Katy Kimbell.
Dit is het eerste Zweedse kookboek dat een grondige inleiding geeft tot de hippe Georgische keuken met zowel traditionele recepten als moderne interpretaties. De ingrediënten en recepten zijn zo aangepast dat ze in Zweedse keukens thuis kunnen worden bereid. Je maakt ook kennis met de kaasmakers, khachapuribakkers, marktdames en producenten van natuurlijke wijnen die allemaal hun recepten, verhalen en af en toe een sterke anekdote bijdragen.
De afgelopen jaren stond Georgië bovenaan de lijst van plaatsen die je moet bezoeken. De rijke Georgische keuken en de unieke oranje kvass-wijnen hebben internationaal de aandacht getrokken.Het boek verkent de unieke Georgische methode om natuurlijke sinaasappelwijn te maken in kvass-vaten. Een 8000 jaar oude, ononderbroken traditie die op de erfgoedlijst staat.
Lactuszuurgroenten komen veel voor op tafel en in het boek, unieke fermentatiemethoden die de houdbaarheid van grondstoffen verlengen. Instagram-favoriet, de oerpizza khachapuri, en sappige knoedels (khinkali) krijgen een heel hoofdstuk.
"Kortom, er is veel inspiratie te vinden in het boek Blå berg - Grön mat - Orange vin en ik hoop dat het iedereen in Zweden zal bereiken die zijn kennis over eten, wijn, cultuur en de geschiedenis van de mensheid wil uitbreiden" - uit het voorwoord van Karin Bojs
Fotograaf is Bianca Brandon-Cox, die ook meewerkte aan Smak på Sápmi, winnaar van de Gourmand World Cookbook Awards. Illustraties en ontwerp zijn van de bekroonde ontwerpster Katy Kimbell.
.
Taal: Zweeds
-
Geleverd artikelnummer: 9789151931074 EAN: 9789151931074