De Frans-Palestijnse chef-kok Fadi Kattan viert de verborgen delen van Bethlehem, zijn thuis, door de kleuren en geuren van de markten en kruidenwinkels op te roepen, door lezers kennis te laten maken met de lokale boeren en ambachtslieden met wie hij samenwerkt om de perfecte ingrediënten te vinden en door zijn liefde voor culinaire experimenten te delen. Fadi's inspiratie komt van deze ambachtslieden, die druiven verbouwen, tarwe malen, olijfolie maken en, het allerbelangrijkste, de kennis over eten generaties lang doorgeven.
Zijn liefdevolle portretten van deze mensen gaan vergezeld van zijn eigen recepten, waarvan sommige zijn overgeleverd en andere uit zijn restaurants in Bethlehem en Londen komen. Leer hoe je druivenbladeren vult met Nabulsi kaas, langzaam geroosterd lamsvlees kruidt met fenegriek en kardemom, labaneh in nigellazaad rolt en Mouhalabieh maakt, een melkachtige pudding op smaak gebracht met mastiek en pistachenoten. Heldere en gedurfde smaken en de verhalen over hun oorsprong wachten op lezers in Bethlehem.
Terwijl chaos en strijd toenemen, blijven deze verhalen, recepten en de erfenis van de oude stad Bethlehem voortleven.
Gewicht: 1,05 kg
19,5 x 2,6 x 25,5 cm
Opmaak: Hardcover
Taal: Engels