Gratis verzending boven 100 EUR30 dagen open aankoopVeiligde betalingen

Agar Agar (E406) - The Kitchen Lab

1429-16800
Volume:
100 g
100 g 250 g 500 g
Voorraad status
  • Online voorraadstatus 0 st
Wil je advies? Bel +46 8 410 95 200
truckGRATIS VERZENDING BOVEN 100 EUR arrows30 DAGEN OPEN AANKOOP
  • Informatie
    • Over Agar Agar (E406)

      Onze Agar Agar in poedervorm is een ultrafijn poeder dat vele toepassingen kent. Het is een veganistisch geleer- en verdikkingsmiddel. Het maakt neutrale gelei, zelfs in lage concentraties. Agar Agar is een verdikkingsmiddel gewonnen uit rode algen en wordt vaak gebruikt als vegetarisch alternatief voor gelatine. De gelvormende stof in agar agar is tien keer sterker dan in gelatine, dus 2 tot 10 gram agar agar per kilo vloeistof is genoeg om gelei te maken. In water van 90 - 100ºC lost het op en wordt het hard bij 40 - 45ºC. Het kan opnieuw worden opgewarmd tot 85ºC zonder te smelten. Het geleren van het poeder is afhankelijk van de zuurgraad van de ingrediënten - hoe hoger de zuurgraad, hoe meer Agar Agar er nodig is.
      Gebruik:

      Laat het poeder 5 tot 10 minuten weken in een vloeistof voordat je het zachtjes aan de kook brengt en constant roert tot al het poeder is opgelost. Het mengsel wordt hard als het is afgekoeld tot ongeveer 40 graden.

      - Kan worden gebruikt in sifons om lichte en hittebestendige mousses en schuim te maken.
      - In crèmes om een duurzamere textuur te creëren.
      - Als verdikkingsmiddel in vloeistoffen of sauzen.
      - Bij het maken van jam als alternatief voor pectine als verdikkingsmiddel.

      Inhoud:
      Agar agar (E406).
      Op een droge, koele en donkere plaats bewaren. Geopende verpakking is zes maanden houdbaar. Niet in pure vorm eten.
  • Levering en verzending
Lees meer over het merk
Beoordelingen
0 Beoordelingen

Om een beoordeling achter te laten, moet je op je klantprofiel.

.

This product doesn't have any reviews.

Voorraad status

De voorraadstatus wordt elke tiende minuut bijgewerkt.

Inloggen
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.nl