Mise en place
Wat betekent mise en place?
Mise en place in keuken Frans, "misse" in chef Zweeds, betekent ongeveer 'alles op zijn plaats/alles in orde'. Het concept, of de uitvoering zelf, is een voorwaarde om het werk in de keuken goed te laten verlopen en zo succesvol mogelijk te laten zijn. Niets mag worden vergeten, uitgesteld of aan het toeval worden overgelaten. Tegenwoordig is mise en place synoniem met het beeld van grondstoffen die worden bereid, verwerkt en opgeslagen in kleine gastronorms om later in een bepaalde volgorde in de keuken te worden verwerkt. De manier van werken, of het idee achter dit concept, is doorgedrongen in de hele professionele keuken en wordt ook toegepast op gereedschappen, machines en serviesgoed. Het voorbereiden en organiseren van zijn station voor opening is een belangrijk onderdeel van de taak van de chef. We hebben alle producten verzameld om de pre-preparatie en deze manier van werken te laten slagen. Onthoud echter dat het niet alleen om apparatuur gaat. Mise en place is een manier van denken, een filosofie, een manier van werken.
Toon 30 van 31 producten
Sorteer op